Задаци за приступ делу

1, Доживљај дела Издвој комичне ситуације, дијалоге који су те насмејали.Образложи,зашто ?

2. Испитивање драмског тока дела Утврди етапе у развоју драмске радње.Прати драмске ситуације из чина у чин и самостално именуј ЕЗКПР драмског тока.

3. Проблемска питања која покреће дело – НЕРЕД;НЕРАД; НЕОДГОВОРНОСТ; МИТО И КОРУПЦИЈА драмских актера. У којим драмским ситуацијама уочаваш све наведено?

4. Испитај слику власти и друшта . Које карактерне мане уочаваш?Зашто се ,,представници власти“ ( судија, управник болница и сиротишта, школски надзорник, управник поште) плаше вести коју им саопштава градоначелник? Како се глорификују реакције појединаца, да ли се размишља и о могућем рату са Турцима?

На чему се заснива драмски сукоб? Како настаје вербални неспоразум драмских лица? Који актери су носиоци вести о доласку ревизора? Јесу ли тричави у својој појави ? Шта мислиш, да ли је оправдана карактеристика да су Бопчински и Допчински ,, трчилаже“, интригаши? Који женски актери учествују у дочеку ревизора? Како се понашају Ана Андрејевна и Марија Антоновна приликом сусрета са ревизором ?Коме је намењена улога ревизора?Шта сазнајеш о њему ? Како прихвата улогу, да ли је добро одглумио ? Када се сазнаје прави идентитет Хлестакова ?

Протумачи мото драме према контексту дела?

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s